Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Sittardse loungebar

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 16:58

In de moordzaak rond Abderahim Maihouane, die vorig jaar in april werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard, is nieuw bewijs gevonden.

Zo zijn er onder de nagels van het 26-jarige slachtoffer DNA-sporen gevonden van verdachte Abbas Al-S.

Erfelijk materiaal
Naar aanleiding van het aangetroffen erfelijke materiaal heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten dat hij de komende tijd vast moet blijven zitten, zo meldt De Limburger. De DNA-sporen kunnen volgens de advocaat van de verdachte, Peer Szymkowiak, daarentegen door middel van een hand of omhelzing, ook door iemand anders zijn overgedragen.

Neergeschoten
Maihouane werd vorig jaar na een ruzie neergeschoten in de toiletruimte van de zaak aan de Tudderenderweg. Hij raakte gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zwijgen
Het duurde niet lang voordat Abbas Al-S in beeld kwam als verdachte. Hij sloeg na de schietpartij op de vlucht en ging naar het buitenland.
Toen hij hoorde dat hij van de moord werd verdacht, besloot hij na overleg met zijn advocaat terug te keren naar Nederland. Op 21 september werd hij op Schiphol aangehouden. Zijn belofte om een verklaring af te leggen, is hij niet nagekomen. Zo zweeg hij vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht.

Geruchten
Peer Szymkowiak, is van mening dat het politiedossier grotendeels is gebaseerd op "geklets, achterklap en geruchten". Zo zouden de moordverdachte en het slachtoffer, die beiden in de loungebar zijn geweest, ruzie hebben, zou Al-S een wapen bij zich hebben gedragen en zou het slachtoffer voor zijn dood de bijnaam 'Iraki' van de verdachte hebben genoemd.

Binnenkort worden onder meer de baruitbaatster en twee familieleden opnieuw verhoord.

Lees hier alles over de moord op Abbi Maihouane.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen