Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Sittardse loungebar

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 16:58

In de moordzaak rond Abderahim Maihouane, die vorig jaar in april werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard, is nieuw bewijs gevonden.

Zo zijn er onder de nagels van het 26-jarige slachtoffer DNA-sporen gevonden van verdachte Abbas Al-S.

Erfelijk materiaal
Naar aanleiding van het aangetroffen erfelijke materiaal heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten dat hij de komende tijd vast moet blijven zitten, zo meldt De Limburger. De DNA-sporen kunnen volgens de advocaat van de verdachte, Peer Szymkowiak, daarentegen door middel van een hand of omhelzing, ook door iemand anders zijn overgedragen.

Neergeschoten
Maihouane werd vorig jaar na een ruzie neergeschoten in de toiletruimte van de zaak aan de Tudderenderweg. Hij raakte gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zwijgen
Het duurde niet lang voordat Abbas Al-S in beeld kwam als verdachte. Hij sloeg na de schietpartij op de vlucht en ging naar het buitenland.
Toen hij hoorde dat hij van de moord werd verdacht, besloot hij na overleg met zijn advocaat terug te keren naar Nederland. Op 21 september werd hij op Schiphol aangehouden. Zijn belofte om een verklaring af te leggen, is hij niet nagekomen. Zo zweeg hij vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht.

Geruchten
Peer Szymkowiak, is van mening dat het politiedossier grotendeels is gebaseerd op "geklets, achterklap en geruchten". Zo zouden de moordverdachte en het slachtoffer, die beiden in de loungebar zijn geweest, ruzie hebben, zou Al-S een wapen bij zich hebben gedragen en zou het slachtoffer voor zijn dood de bijnaam 'Iraki' van de verdachte hebben genoemd.

Binnenkort worden onder meer de baruitbaatster en twee familieleden opnieuw verhoord.

Lees hier alles over de moord op Abbi Maihouane.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten