Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Sittardse loungebar

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 16:58

In de moordzaak rond Abderahim Maihouane, die vorig jaar in april werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard, is nieuw bewijs gevonden.

Zo zijn er onder de nagels van het 26-jarige slachtoffer DNA-sporen gevonden van verdachte Abbas Al-S.

Erfelijk materiaal
Naar aanleiding van het aangetroffen erfelijke materiaal heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten dat hij de komende tijd vast moet blijven zitten, zo meldt De Limburger. De DNA-sporen kunnen volgens de advocaat van de verdachte, Peer Szymkowiak, daarentegen door middel van een hand of omhelzing, ook door iemand anders zijn overgedragen.

Neergeschoten
Maihouane werd vorig jaar na een ruzie neergeschoten in de toiletruimte van de zaak aan de Tudderenderweg. Hij raakte gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zwijgen
Het duurde niet lang voordat Abbas Al-S in beeld kwam als verdachte. Hij sloeg na de schietpartij op de vlucht en ging naar het buitenland.
Toen hij hoorde dat hij van de moord werd verdacht, besloot hij na overleg met zijn advocaat terug te keren naar Nederland. Op 21 september werd hij op Schiphol aangehouden. Zijn belofte om een verklaring af te leggen, is hij niet nagekomen. Zo zweeg hij vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht.

Geruchten
Peer Szymkowiak, is van mening dat het politiedossier grotendeels is gebaseerd op "geklets, achterklap en geruchten". Zo zouden de moordverdachte en het slachtoffer, die beiden in de loungebar zijn geweest, ruzie hebben, zou Al-S een wapen bij zich hebben gedragen en zou het slachtoffer voor zijn dood de bijnaam 'Iraki' van de verdachte hebben genoemd.

Binnenkort worden onder meer de baruitbaatster en twee familieleden opnieuw verhoord.

Lees hier alles over de moord op Abbi Maihouane.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen