Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Sittardse loungebar

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 16:58

In de moordzaak rond Abderahim Maihouane, die vorig jaar in april werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard, is nieuw bewijs gevonden.

Zo zijn er onder de nagels van het 26-jarige slachtoffer DNA-sporen gevonden van verdachte Abbas Al-S.

Erfelijk materiaal
Naar aanleiding van het aangetroffen erfelijke materiaal heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten dat hij de komende tijd vast moet blijven zitten, zo meldt De Limburger. De DNA-sporen kunnen volgens de advocaat van de verdachte, Peer Szymkowiak, daarentegen door middel van een hand of omhelzing, ook door iemand anders zijn overgedragen.

Neergeschoten
Maihouane werd vorig jaar na een ruzie neergeschoten in de toiletruimte van de zaak aan de Tudderenderweg. Hij raakte gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zwijgen
Het duurde niet lang voordat Abbas Al-S in beeld kwam als verdachte. Hij sloeg na de schietpartij op de vlucht en ging naar het buitenland.
Toen hij hoorde dat hij van de moord werd verdacht, besloot hij na overleg met zijn advocaat terug te keren naar Nederland. Op 21 september werd hij op Schiphol aangehouden. Zijn belofte om een verklaring af te leggen, is hij niet nagekomen. Zo zweeg hij vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht.

Geruchten
Peer Szymkowiak, is van mening dat het politiedossier grotendeels is gebaseerd op "geklets, achterklap en geruchten". Zo zouden de moordverdachte en het slachtoffer, die beiden in de loungebar zijn geweest, ruzie hebben, zou Al-S een wapen bij zich hebben gedragen en zou het slachtoffer voor zijn dood de bijnaam 'Iraki' van de verdachte hebben genoemd.

Binnenkort worden onder meer de baruitbaatster en twee familieleden opnieuw verhoord.

Lees hier alles over de moord op Abbi Maihouane.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen