Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe ontwikkeling in moordzaak Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 1 december 2016 - 17:53

Er is onverwacht een nieuwe ontwikkeling in de moordzaak van ruim een jaar geleden in Kerkrade. De ex-man van de vermoorde Marleen Rutten is opnieuw opgepakt.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag bevestigd. Verdachte Guus J. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Appartement
Marleen Rutten (62) werd op 8 november vorig jaar dood gevonden in haar appartement aan de Ursulinenhof in Kerkrade. Ze was om het leven gebracht.

Na vijf dagen werd haar voormalige echtgenoot Guus J. aangehouden. De twee waren officieel nog niet gescheiden, maar waren al ongeveer een jaar uit elkaar.
Twee weken later werd hij weer vrijgelaten, omdat er volgens de rechtbank te weinig bewijs was om hem langer vast te houden.

Aanleiding
Maar nu is hij dus toch weer aangehouden. Justitie wil niet zeggen door welke concrete aanleiding de man weer als verdachte in beeld is gekomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-man van Marleen Rütten veroordeeld voor moord
Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?
Marleen Rutten
Mysterieuze dood van vrouw uit Kerkrade lijkt op moord
Ex-man vermoorde Marleen Rutten blijft op vrije voeten
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen