Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:19

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Ook heeft de Universiteit Maastricht een nieuw laboratorium in gebruik genomen. De nieuwe centra zijn gerealiseerd door een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn donderdag geopend.

Food Claims Centre Venlo
In het FCCV gaan bedrijven en studenten onderzoek doen naar gezondheid en veiligheid van voedsel. In het centrum kunnen bedrijven laten onderzoeken of ze hun producten gezond, light of suikervrij mogen noemen.

Dit is noodzakelijk omdat de Europese richtlijnen steeds strenger worden. Dat maakt wetenschappelijke bewijsvoering noodzakelijk voordat nieuwe claims over voeding of nieuwe producten aan de consument kunnen worden gepresenteerd.

Centre for Healthy Eating and Food Innovation
Het HEFI wil gezond eten bevorderen. Het centrum gaat onderzoek doen naar de effecten van voeding op de menselijke gezondheid. In het centrum gaan bedrijven en wetenschappers ook nieuwe, innovatieve, gezonde voedselproducten ontwikkelen.

Brightlands Campus Greenport Venlo is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Limburg, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven en richt zich op gezonde voeding.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen