Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:19

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Ook heeft de Universiteit Maastricht een nieuw laboratorium in gebruik genomen. De nieuwe centra zijn gerealiseerd door een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn donderdag geopend.

Food Claims Centre Venlo
In het FCCV gaan bedrijven en studenten onderzoek doen naar gezondheid en veiligheid van voedsel. In het centrum kunnen bedrijven laten onderzoeken of ze hun producten gezond, light of suikervrij mogen noemen.

Dit is noodzakelijk omdat de Europese richtlijnen steeds strenger worden. Dat maakt wetenschappelijke bewijsvoering noodzakelijk voordat nieuwe claims over voeding of nieuwe producten aan de consument kunnen worden gepresenteerd.

Centre for Healthy Eating and Food Innovation
Het HEFI wil gezond eten bevorderen. Het centrum gaat onderzoek doen naar de effecten van voeding op de menselijke gezondheid. In het centrum gaan bedrijven en wetenschappers ook nieuwe, innovatieve, gezonde voedselproducten ontwikkelen.

Brightlands Campus Greenport Venlo is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Limburg, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven en richt zich op gezonde voeding.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen