Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:19

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Ook heeft de Universiteit Maastricht een nieuw laboratorium in gebruik genomen. De nieuwe centra zijn gerealiseerd door een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn donderdag geopend.

Food Claims Centre Venlo
In het FCCV gaan bedrijven en studenten onderzoek doen naar gezondheid en veiligheid van voedsel. In het centrum kunnen bedrijven laten onderzoeken of ze hun producten gezond, light of suikervrij mogen noemen.

Dit is noodzakelijk omdat de Europese richtlijnen steeds strenger worden. Dat maakt wetenschappelijke bewijsvoering noodzakelijk voordat nieuwe claims over voeding of nieuwe producten aan de consument kunnen worden gepresenteerd.

Centre for Healthy Eating and Food Innovation
Het HEFI wil gezond eten bevorderen. Het centrum gaat onderzoek doen naar de effecten van voeding op de menselijke gezondheid. In het centrum gaan bedrijven en wetenschappers ook nieuwe, innovatieve, gezonde voedselproducten ontwikkelen.

Brightlands Campus Greenport Venlo is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Limburg, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven en richt zich op gezonde voeding.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen