Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe onderzoekscentra op Brightlands Greenport Venlo

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 11:19

De Brighlands Campus Greenport in Venlo is twee nieuwe onderzoekscentra rijker. Het gaat om het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

Ook heeft de Universiteit Maastricht een nieuw laboratorium in gebruik genomen. De nieuwe centra zijn gerealiseerd door een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en zijn donderdag geopend.

Food Claims Centre Venlo
In het FCCV gaan bedrijven en studenten onderzoek doen naar gezondheid en veiligheid van voedsel. In het centrum kunnen bedrijven laten onderzoeken of ze hun producten gezond, light of suikervrij mogen noemen.

Dit is noodzakelijk omdat de Europese richtlijnen steeds strenger worden. Dat maakt wetenschappelijke bewijsvoering noodzakelijk voordat nieuwe claims over voeding of nieuwe producten aan de consument kunnen worden gepresenteerd.

Centre for Healthy Eating and Food Innovation
Het HEFI wil gezond eten bevorderen. Het centrum gaat onderzoek doen naar de effecten van voeding op de menselijke gezondheid. In het centrum gaan bedrijven en wetenschappers ook nieuwe, innovatieve, gezonde voedselproducten ontwikkelen.

Brightlands Campus Greenport Venlo is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Limburg, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven en richt zich op gezonde voeding.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen