Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Nor krijgt er grotere zaal bij

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 6:08

Hoewel de gemeente Heerlen en de IBA uitbreiding van de Nieuwe Nor nog ‘verkennen’, lijkt het zo goed als zeker dat het Heerlense poppodium er een zaal voor zes- à zevenhonderd bezoekers bijkrijgt.

Daarvoor wordt het leegstaande voormalige Kegelpaleis bij de club aan de Pancratiuststraat getrokken.

Groot gat
De eerder dit jaar aangetreden nieuwe directeur Johan de Niet noemt de uitbreiding een logische keuze. Tussen de eigen kleine zaal (capaciteit variërend van 350 tot 425 bezoekers) en de popzaal van Theater Heerlen (1500 bezoekers) gaapt immers een groot gat. Grotere en hippere acts zijn voor een B-zaaltje moeilijk te boeken. Vooral voor dance, de helft van het programma-aanbod, zou meer zaalcapaciteit nodig zijn.

Eerdere plannen
Eerdere plannen voor bouw van oefenruimtes, een studio en een extra kleiner zaaltje zijn van de baan. De Niet: "Die voorzieningen zijn er genoeg. Oefenbunker, Pop Parkstad, Popschool en Schunck voorzien daar al in. Partijen waarmee wij nauw samenwerken. Deze regio met 250.000 inwoners heeft meer aan een grotere zaal erbij."

Jubileum
De Nieuwe Nor viert deze maand zijn tienjarig bestaan en viert dat komende donderdag met een gratis toegankelijk festival en een
bijzoner maandprogramma

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Poppodium
Grote nieuwe zaal voor poppodium Nieuwe Nor
Nieuwe ticketsite voor Limburgse poppodia
Johan de Niet nieuwe directeur popcentrum Heerlen
Royal Theater Johan de Niet (6 okt 2021)
Directeur poppodium Nieuwe Nor nu ook filmhuisbaas
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen