Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe noodverordening van kracht in Zuid-Limburg

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 12:48

Er geldt per direct een nieuwe noodverordening in de zestien gemeenten in Zuid-Limburg. Die noodverordening, vanwege de uitbraak van het coronavirus, is vergelijkbaar met de vorige.

Dat heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vrijdag bekendgemaakt. De politie en boa's mogen boetes uitschrijven wanneer mensen zich niet aan de noodverordening houden.

Maatregelen
De belangrijkste aanpassingen in het document zijn de verlenging van het verbod op evenementen tot 1 september en het verlengen van de coronamaatregelen tot 19 mei. Het gaat dan om maatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het verbod op samenkomsten en het verbod op het uitoefenen van contactberoepen, met uitzondering van zorgmedewerkers.

Versoepelingen
De door het kabinet aangekondigde versoepeling van bepaalde maatregelen is ook meegenomen in de noodverordening. Zo mogen vanaf 11 mei de basisscholen en kinderopvang onder bepaalde voorwaarden weer open. Ook mogen kinderen, ook onder bepaalde voorwaarden, weer buiten sporten.

De noodverordening geldt voor de gemeenten Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen