Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe naam schouwburg Sittard: Toon Hermans Theater

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 16:15

Schouwburg De Domijnen in Sittard wordt in december omgedoopt tot het Toon Hermans Theater.

Dat gebeurt op 17 december, de geboortedag van de in Sittard geboren cabaretier Toon Hermans.

Video Bie Os

Eerbetoon
De naamswijziging is volgens de gemeente Sittard-Geleen en De Domijnen een eerbetoon aan Hermans. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de Stichting Toon Hermans en de gemeente in vervulling.

Samen met Wim Kan en Wim Sonneveld wordt Toon Hermans beschouwd als een van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret. "We zijn erg blij dat we dit mooie eerbetoon kunnen geven aan een van de belangrijkste cabaretiers van Nederland in ons eigen Sittard-Geleen", zegt cultuurwethouder Andries Houtakkers (CDA). Een deel van de expositie Toon Thuis zal een plek krijgen in het theater.

Verbinding met de stad
Het theater zegt dat de naam onderstreept waar de schouwburg voor wil staan. "Het illustreert hoe verbonden we ons willen voelen met de stad en hoe toegankelijk we theater willen aanbieden", vertelt Mikos Pieters, hoofd podium en programmeur bij de schouwburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen