Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe N280 Roermond in virtual reality (als het werkt)

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 7:05

Over twee jaar moet de eerste schop de grond in om de N280 bij Roermond onder handen te nemen.

Over de herinrichting van het stuk weg tussen de A73 en de Maasbrug wordt al jaren gepraat, maar deze week zijn de inwoners geïnformeerd over de plannen.

Virtual reality
Daarvoor heeft de gemeente niet alleen foto's en video's laten maken, maar ook een virtual reality-tour. Die laatste was zo populair, dat de website van de makers daarvan door overmatig gebruik donderdagochtend een tijdje plat lag.

Illustratie: Gemeente Roermond

Extra overlast
Be
langrijkste verschil is dat het lokale verkeer, dat bijvoorbeeld naar het Outlet Center wil, wordt gescheiden van het doorgaand verkeer. Dat moet bereikt worden met onder meer ongelijkvloerse kruisingen. Roermondenaren hebben ook te horen gekregen dat ze tijdens de werkzaamheden rekening moeten houden met extra verkeersoverlast.

Aanpak
Die verkeersoverlast is overigens ook de reden dat de N280 wordt aangepakt. Regelmatig loopt het verkeer daar volledig vast, met name op dagen dat het Outlet Center veel bezoekers trekt. De gemeente Roermond is al begonnen met de bestemmingsplanprocedure voor de werkzaamheden. Volgend jaar volgt de aanbesteding, zodat in 2018 met het werk kan worden begonnen. In 2021 moet de vernieuwde weg klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven woningen tegen de vlakte voor verbreding N280
Pinksterfiles op A2 en richting Designer Outlet
Bomenkap langs N280 in Weert gaat definitief niet door
Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen