Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe musea Kerkrade: bezoek moet verdubbelen

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 16:27

De twee nieuwe musea Columbus en Cube moeten jaarlijks dubbel zoveel museumbezoekers naar Kerkrade trekken.

Het huidige Continium heeft 110.000 bezoekers per jaar.

Met de nieuwe musea erbij moeten dat er zeker 220.000 worden. Dat zei directeur Hans Gubbels zondag in het L1-radioprogramma de Stemming.

Fonkelnieuw
Vanaf donderdag heeft Kerkrade twee fonkelnieuwe musea. Aan het Museumplein Limburg openen naast het bestaande Continium het Columbus Earth Theater en het designmuseum Cube.

Gubbels vindt het vanzelfsprekend dat een museum ook afgerekend gaat worden op bezoekersaantallen. De provincie heeft 15 miljoen euro in de nieuwbouw geïnvesteerd, daarnaast heeft Continium voor de ontwikkeling van Cube en Columbus zelf nog 7 miljoen euro weten los te weken bij andere instanties.

Cube Design Museum in Kerkrade.
Afbeelding: Shift Architecture

Teweeg
Gubbels: "Het gaat niet alleen om bezoekersaantallen, het gaat er ook om wat je bij mensen teweeg kan brengen". Daar is hij gerust op, want volgens hem kunnen bezoekers in Columbus een ervaring op doen die nog nergens op de wereld bestaat.

Astronaut
In het bolvormig gebouw kunnen bezoekers vanaf twee ringvormige balkons met glazen vloeren kijken naar megaprojecties, zoals een rondgang door een kolenmijn. Daarnaast kunnen mensen de aarde vanuit het perspectief van een astronaut zien.

Columbus Earth Theatre in Kerkrade.
Foto: Shift Architecture

Designers
In het designmuseum Cube staan niet alleen spullen, maar gaan ook jonge designers en studenten aan de slag.

Volgens Gubbels is het geen probleem dat Kerkrade aan de rand van Nederland ligt. “Er is een enorm Duits achterland. In potentie is ons gebied groter dan dat van musea in de Randstad."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Musea Kerkrade noteren recordaantal bezoekers
Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen
Al 35.000 bezoekers naar musea in Kerkrade
Museumplein in Kerkrade opent deuren na verbouwing
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen