Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe methode voor opsporen borstkanker uit Venlo

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 12:42

Mito Medical Products heeft een nieuwe manier ontwikkeld om borstkanker op te sporen. Met de methode, genaamd Delseni, kan het Venlose bedrijf in een vroeger stadium kanker opsporen.

Dit gebeurt zonder gebruik te maken van schadelijke röntgenstraling. Met de oude methode kan alleen borstkanker bij vrouwen boven 50 opgespoord worden, omdat bij jonge vrouwen de dichtheid van het borstweefsel zo hoog is dat mammografie niet goed ingezet kan worden.

Mammografie
Bij een op de acht vrouwen wereldwijd wordt borstkanker ontdekt. In Nederland krijgen sinds 1990 alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. In dit bevolkingsonderzoek worden röntgenfoto’s gemaakt, de mammografie.

Vroeg stadium
Met de nieuwe methode van
Mito is het mogelijk in een zeer vroeg stadium om ook vrouwen jonger dan 50 jaar te screenen. Deze nieuwe methode werkt op basis van bloedvatvorming of vasculariteit in de borst.

Verder ontwikkelen
Het bedrijf heeft een financiële impuls van verschillende bedrijven gekregen om de methode verder door te ontwikkelen. Onder andere Chemelot Ventures, Kickstart Venlo en industriebank Liof steken geld in het onderzoek.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen