Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe methode helpt jongeren minder cannabis te gebruiken

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2016 - 22:25

GGZ-instelling Mondriaan heeft een succesvolle methode ontwikkeld om jonge cannabisgebruikers minder te laten gebruiken.

Tijdens vier intensieve gesprekken worden jongeren er toe aangezet om op een andere manier naar hun eigen drugsgebruik te kijken. Jongeren die meededen aan het project halveerden daarna hun drugsgebruik.

Experimenteren
De doelgroep bestaat uit 14- tot 23-jarigen. In de jongste categorie is het doel om het experimenteren met cannabis uit te stellen tot het achttiende levensjaar.
Gemiddeld beginnen jongeren rond hun veertiende, vijftiende levensjaar te experimenteren met alcohol en cannabis. Van alle middelbare-schoolleerlingen gebruikt ongeveer 10 procent cannabis.

Volgens Mondriaan is het programma ook geschikt voor de aanpak van alcohol- en gameverslaving. Bedoeling is dat het programma uiteindelijk in hete hele land wordt gebruikt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte steekpartij Mondriaan bedreigde ook drie mensen
Thijs h. in rechtbank
Zaak Thijs H.: 'Kamerleden willen actie van kabinet'
psychiatrische inrichting ggz kliniek opname psychiatrie stock
Blokhuis: 'Honderd procent zekerheid onmogelijk in ggz'
Belgen gaan softdrugs niet meer gedogen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen