Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe mengmachine op Chemelot Campus in Geleen

Geplaatst opwoensdag 7 januari 2015 - 16:38

Op de Chemelot Campus in Geleen komt een kleine mengmachine die het verwerken van met name biologische grondstoffen veel eenvoudiger en flexibeler maakt.

Het jonge bedrijf Flowid uit Eindhoven plaatst de mini-fabriek op het campusterrein.

Het gaat in feite om een grote metalen kast waarin een nieuwe soort chemische reactor zit. Die reactor - een apparaat dat verschillende stoffen grondig mengt en met elkaar laat reageren - is veel kleiner dan de gebruikelijke reactoren in de chemische industrie. Het is ook veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker. Hij kost 1,7 miljoen euro.

Lees donderdag meer in De Limburger/ Limburgs Dagblad en op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

DSM wil solarpark bouwen op Chemelot
Nieuwe masterstudies in Maastricht en Geleen
Nieuwe bedrijven naar Chemelot Campus
Proeffabriek Sappi voor ‘wondermateriaal’ op Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen