Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe maatregelen raken ook sportwereld

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 21:29

De nieuwe maatregelen gaan ook het sportseizoen nog verder beïnvloeden, zoveel is duidelijk.

Om te beginnen de Nederlandse voetbalcompetitie, die al sinds half maart stil ligt.

KNVB
Hoewel de KNVB maandagavond officieel liet weten dat de consequenties van de nieuwe, aangescherpte, maatregelen nog onbekend zijn, is het nauwelijks denkbaar dat het huidige seizoen zal worden uitgespeeld. Dinsdag overleggen de clubs en de bond met elkaar om tot een oplossing te komen.

Alles wijst erop dat de tijd te krap is om nog alle wedstrijden in te halen. In de Eredivisie gaat het om acht wedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie zijn nog negen wedstrijden te spelen. In beide competities zouden ook nog play-offs gespeeld worden voor Europees voetbal, degradatie en promotie.

Wielrennen
Ook de wielersport wordt opnieuw geraakt door de aangescherpte maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Zo zal de ZLM Tour in de laatste week van mei van de kalender geschrapt worden. De etappekoers zou op vrijdag 29 mei finishen in Buchten. Daar stond een dag later onder meer de aankomst van de Ronde van Limburg gepland, maar ook die gaat niet meer door.

Eerder werden ook al de Volta Limburg Classic en de Amstel Gold Race afgelast in verband met de coronacrisis.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen