Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe maatregelen raken ook sportwereld

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 21:29

De nieuwe maatregelen gaan ook het sportseizoen nog verder beïnvloeden, zoveel is duidelijk.

Om te beginnen de Nederlandse voetbalcompetitie, die al sinds half maart stil ligt.

KNVB
Hoewel de KNVB maandagavond officieel liet weten dat de consequenties van de nieuwe, aangescherpte, maatregelen nog onbekend zijn, is het nauwelijks denkbaar dat het huidige seizoen zal worden uitgespeeld. Dinsdag overleggen de clubs en de bond met elkaar om tot een oplossing te komen.

Alles wijst erop dat de tijd te krap is om nog alle wedstrijden in te halen. In de Eredivisie gaat het om acht wedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie zijn nog negen wedstrijden te spelen. In beide competities zouden ook nog play-offs gespeeld worden voor Europees voetbal, degradatie en promotie.

Wielrennen
Ook de wielersport wordt opnieuw geraakt door de aangescherpte maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Zo zal de ZLM Tour in de laatste week van mei van de kalender geschrapt worden. De etappekoers zou op vrijdag 29 mei finishen in Buchten. Daar stond een dag later onder meer de aankomst van de Ronde van Limburg gepland, maar ook die gaat niet meer door.

Eerder werden ook al de Volta Limburg Classic en de Amstel Gold Race afgelast in verband met de coronacrisis.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen