Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Maastrichtse danceclub maakt kans op prijs

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 16:58

De nieuwe danceclub Complex in Maastricht is genomineerd als Best Club Venue bij de Entree Hospitality & Style Awards.

Die worden 28 november uitgereikt in Studio 21 in Hilversum.

Overdonderd
De club, die dit weekeinde officieel de deuren opent in de Maastricht Music Hall met een show van techno-dj Jeff Mills, neemt het op tegen drie Amsterdamse zaken (Curtain Club, De School en Supperclub) en eentje in Rotterdam (Trash). Uitbaters Luc Boers en Hans Paul Nieskens zijn overdonderd door de nominatie en apetrots, zeggen ze vrijdag in een interview in De Limburger.

Club met niveau
De Maastricht Music Hall lag de afgelopen jaren op zijn gat. Maar zeer sporadisch werd er een evenement georganiseerd en er werd vooral geklaagd over de volgens velen slechte akoestiek van het gebouw. Nieskens: "Veel mensen zeiden dat het geen zin had om energie in deze zaal te steken, maar Luc en ik zagen dat er echt iets van te maken viel. We gaan onszelf niet op de borst kloppen, maar we zijn vol passie aan de slag gegaan." Boers: "Het gaat mij erom dat het hier voor mensen voelt alsof ze uitgaan in Amsterdam, in een club met niveau, maar met als voordeel dat je supersnel thuis bent."

40.000 bezoekers
Sinds april is proefgedraaid in Complex. Intussen hebben al 16.000 mensen de club bezocht. De organisatoren willen met vijftig evenementen jaarlijks 30.000 tot 40.000 bezoekers trekken.

Een interview met uitbaters Luc Boers en Hans Paul Nieskens is vrijdag te lezen in De Limburger.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen