Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Maastrichtse danceclub maakt kans op prijs

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 16:58

De nieuwe danceclub Complex in Maastricht is genomineerd als Best Club Venue bij de Entree Hospitality & Style Awards.

Die worden 28 november uitgereikt in Studio 21 in Hilversum.

Overdonderd
De club, die dit weekeinde officieel de deuren opent in de Maastricht Music Hall met een show van techno-dj Jeff Mills, neemt het op tegen drie Amsterdamse zaken (Curtain Club, De School en Supperclub) en eentje in Rotterdam (Trash). Uitbaters Luc Boers en Hans Paul Nieskens zijn overdonderd door de nominatie en apetrots, zeggen ze vrijdag in een interview in De Limburger.

Club met niveau
De Maastricht Music Hall lag de afgelopen jaren op zijn gat. Maar zeer sporadisch werd er een evenement georganiseerd en er werd vooral geklaagd over de volgens velen slechte akoestiek van het gebouw. Nieskens: "Veel mensen zeiden dat het geen zin had om energie in deze zaal te steken, maar Luc en ik zagen dat er echt iets van te maken viel. We gaan onszelf niet op de borst kloppen, maar we zijn vol passie aan de slag gegaan." Boers: "Het gaat mij erom dat het hier voor mensen voelt alsof ze uitgaan in Amsterdam, in een club met niveau, maar met als voordeel dat je supersnel thuis bent."

40.000 bezoekers
Sinds april is proefgedraaid in Complex. Intussen hebben al 16.000 mensen de club bezocht. De organisatoren willen met vijftig evenementen jaarlijks 30.000 tot 40.000 bezoekers trekken.

Een interview met uitbaters Luc Boers en Hans Paul Nieskens is vrijdag te lezen in De Limburger.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen