Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 6:29

Limburg krijgt er een nieuwe opleiding voor verpleegkundigen bij. De opleiding richt zich op jongeren die als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis aan de slag willen.

De zogenoemde Verpleegkundige Top-Opleiding speelt veel beter in op de wensen en behoeften uit de arbeidsmarkt, omdat deze niet alleen door de scholen Gilde Opleidingen, Arcus College en ROC Leeuwenborgh is ontwikkeld, maar ook door de vijf Limburgse ziekenhuizen.

Extra basistechnieken
Leerlingen leren naast de gebruikelijke theorie en basistechnieken veel meer extra - met name technologische - vaardigheden. Ook verzorgen ziekenhuismedewerkers lessen met stof die zij van belang achten voor het werken in een klinische omgeving.

Stage
Tijdens de opleiding lopen jongeren elk jaar een stage van tien weken. Dat moet in minimaal een van de vijf deelnemende ziekenhuizen (Vie- Curi, Laurentius, SJG, Zuyderland of MUMC+). In de laatste twee jaar werken de studenten vier dagen in de week in het ziekenhuis en zitten ze slechts één dag in de week in de schoolbanken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Sint Jans Gasthuis opnieuw beste Limburgse ziekenhuis
Ziekenhuizen nemen maatregelen tegen filmen bij bevalling
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen