Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 6:29

Limburg krijgt er een nieuwe opleiding voor verpleegkundigen bij. De opleiding richt zich op jongeren die als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis aan de slag willen.

De zogenoemde Verpleegkundige Top-Opleiding speelt veel beter in op de wensen en behoeften uit de arbeidsmarkt, omdat deze niet alleen door de scholen Gilde Opleidingen, Arcus College en ROC Leeuwenborgh is ontwikkeld, maar ook door de vijf Limburgse ziekenhuizen.

Extra basistechnieken
Leerlingen leren naast de gebruikelijke theorie en basistechnieken veel meer extra - met name technologische - vaardigheden. Ook verzorgen ziekenhuismedewerkers lessen met stof die zij van belang achten voor het werken in een klinische omgeving.

Stage
Tijdens de opleiding lopen jongeren elk jaar een stage van tien weken. Dat moet in minimaal een van de vijf deelnemende ziekenhuizen (Vie- Curi, Laurentius, SJG, Zuyderland of MUMC+). In de laatste twee jaar werken de studenten vier dagen in de week in het ziekenhuis en zitten ze slechts één dag in de week in de schoolbanken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Ziekenhuizen nemen maatregelen tegen filmen bij bevalling
Sint Jans Gasthuis opnieuw beste Limburgse ziekenhuis
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen