Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 6:29

Limburg krijgt er een nieuwe opleiding voor verpleegkundigen bij. De opleiding richt zich op jongeren die als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis aan de slag willen.

De zogenoemde Verpleegkundige Top-Opleiding speelt veel beter in op de wensen en behoeften uit de arbeidsmarkt, omdat deze niet alleen door de scholen Gilde Opleidingen, Arcus College en ROC Leeuwenborgh is ontwikkeld, maar ook door de vijf Limburgse ziekenhuizen.

Extra basistechnieken
Leerlingen leren naast de gebruikelijke theorie en basistechnieken veel meer extra - met name technologische - vaardigheden. Ook verzorgen ziekenhuismedewerkers lessen met stof die zij van belang achten voor het werken in een klinische omgeving.

Stage
Tijdens de opleiding lopen jongeren elk jaar een stage van tien weken. Dat moet in minimaal een van de vijf deelnemende ziekenhuizen (Vie- Curi, Laurentius, SJG, Zuyderland of MUMC+). In de laatste twee jaar werken de studenten vier dagen in de week in het ziekenhuis en zitten ze slechts één dag in de week in de schoolbanken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
arts verpleegkundige ziekenhuis geweld agressie
Meer agressie tegen zorgpersoneel: 'Met rotgevoel naar huis'
Zorg mondkapje ziekenhuis Zuyderland Geleen verpleegkundige (17 dec 2020)
Ziekenhuizen overvol: 'We zijn uitplaatsende regio geworden'
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen