Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Limburgse carnavalsposter is er

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 15:28

De carnavalsposter 2017 is dinsdag gepresenteerd in het Limburgs Schutterij Museum in Steyl. Hij is ontworpen door kunstenaar Sjer Jacobs.

Het is een initiatief van de provincie, Media Groep Limburg en de Sjeng Kraft Kompeneij.

75.000
Het is voor het twaalfde jaar op rij dat er in de hele provincie een carnavalsposter te verkrijgen is. Er worden naar schatting zo'n 75.000 exemplaren van gedrukt. Vanaf woensdag is de poster af te halen bij de provincie en de servicekantoren van de Limburgse kranten. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de Provincie Limburg en is dan ook in het Gouvernement te bezichtigen tijdens rondleidingen.

Olieverf
Beeldend kunstenaar Sjer Jacobs uit Tegelen tekende dit jaar voor de poster. Hij heeft een bijzondere fascinatie voor mensen. Voor zijn beeldend werk gebruikt Jacobs materialen als brons, keramiek, RVS en metaal. Als hij op doek schildert is dat altijd met olieverf.

Kind op de poster
Op de carnavalsposter koos hij bewust voor een jong gezicht: "Het is natuurlijk een geweldige traditie en die kun je in ere houden door kinderen erbij te betrekken." Gedeputeerde Ger Koopmans, die bij de uitreiking aanwezig was, vindt dat een goed idee. "De vastelaovend brengt sowieso het kind in je naar boven."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wijnand Thönissen maakt Vastelaovendposter 2015
Kritiek op 'trieste' carnavalsposter is niet mals
Dit is de nieuwe Limburgse carnavalsposter
Grote onrust bij organisatie van 11devande11de
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen