Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Limburgse carnavalsposter is er

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 15:28

De carnavalsposter 2017 is dinsdag gepresenteerd in het Limburgs Schutterij Museum in Steyl. Hij is ontworpen door kunstenaar Sjer Jacobs.

Het is een initiatief van de provincie, Media Groep Limburg en de Sjeng Kraft Kompeneij.

75.000
Het is voor het twaalfde jaar op rij dat er in de hele provincie een carnavalsposter te verkrijgen is. Er worden naar schatting zo'n 75.000 exemplaren van gedrukt. Vanaf woensdag is de poster af te halen bij de provincie en de servicekantoren van de Limburgse kranten. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de Provincie Limburg en is dan ook in het Gouvernement te bezichtigen tijdens rondleidingen.

Olieverf
Beeldend kunstenaar Sjer Jacobs uit Tegelen tekende dit jaar voor de poster. Hij heeft een bijzondere fascinatie voor mensen. Voor zijn beeldend werk gebruikt Jacobs materialen als brons, keramiek, RVS en metaal. Als hij op doek schildert is dat altijd met olieverf.

Kind op de poster
Op de carnavalsposter koos hij bewust voor een jong gezicht: "Het is natuurlijk een geweldige traditie en die kun je in ere houden door kinderen erbij te betrekken." Gedeputeerde Ger Koopmans, die bij de uitreiking aanwezig was, vindt dat een goed idee. "De vastelaovend brengt sowieso het kind in je naar boven."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wijnand Thönissen maakt Vastelaovendposter 2015
Kritiek op 'trieste' carnavalsposter is niet mals
Dit is de nieuwe Limburgse carnavalsposter
Grote onrust bij organisatie van 11devande11de
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen