Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe leider Mike Teunissen: 'Had liever de rit gewonnen'

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 20:05

Wielrenner Mike Teunissen is vrijdagmiddag in de vierde rit van de Vierdaagse van Duinkerke als derde over de finish gekomen en dat bleek genoeg om de leiderstrui over te nemen van ploegmaat Dylan Groenwegen.

Met de ritwinst voor Bryan Coquard en Clement Venturini, die tweede werd, kwam de Ysselsteyner in Frans gezelschap op het podium te staan.

Troostprijs
Teunissen, die in de eerste drie etappes van de rittenkoers de taak kreeg om Dylan Groenwegen keurig af te zetten voor de massasprint, kreeg vrijdag zelf de kans om de klus te klaren. Volgens Wielerflits is de nieuwe leider niet helemaal tevreden met het resultaat: "Die leiderstrui is een leuke troostprijs, maar ik had liever de ritzege gepakt."

Dubbele kansen
In een groepje van twaalf renners ging Teunissen samen met teamgenoot Amund Grøndahl Jansen richting de finish. Jansen fungeerde als springplank om de kansen op de ritwinst voor Jumbo te verdubbelen. Hij demarreerde tweemaal maar mocht van de rest niet wegblijven. Uiteindelijk kwam Teunissen in de sprint niet verder dan een derde plek.

Zaterdag vertrekt het peloton voor de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke, die zes dagen duurt, richting Cassel. De 181,5 kilometerlange etappe wordt beschouwd als de koninginnenrit.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen