Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kliniek en intensive care geopend bij tbs-kliniek

Geplaatst opdinsdag 8 december 2020 - 13:48

Bij tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum zijn dinsdag een nieuwe forensisch psychiatrische kliniek en een forensische high intensive care (FHIC) geopend.

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming was speciaal naar Oostrum afgereisd om de openingshandeling te verrichten.

Video: L1

Beveiligingsniveau 4
De FHIC is de eerste van Nederland die op beveiligingsniveau 4 functioneert. Dat betekent dat de behandeling, veiligheid en begeleiding van een patiënt kan worden opgeschaald zodra er sprake is van ontregeling of ernstig verstorend gedrag. Nieuw is dat de nadruk ligt op contact met de patiënt en niet op het isoleren van die patiënt als deze in psychische nood is.

Sleutel
Bij de opening van het nieuwe gebouw overhandigde de minister de sleutel aan algemeen directeur Hyacinthe van Bussel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen