Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kas levert 25 banen op bij glastuinbedrijf

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 23:06

Met de opening van een nieuwe kas van Nature's Green Group in Maasbree komen er 25 nieuwe banen bij.

Ook groeit het glastuinbedrijf daardoor met vijftig procent.

Erfpachtbeleid
Door het nieuwe erfpachtbeleid kon de nieuwe kas geplaatst worden. Daarbij koopt de provincie grond die vervolgens voor bepaalde tijd wordt verpacht aan een ondernemer. Die kan in die periode de grond kopen van de provincie. De provincie heeft de grond gekocht waarop de nieuwe kas is gebouwd. Het gaat om bijna zes hectare.

Agrarische ontwikkelingen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens vindt het van belang dat niet alleen de logistiek en de maakindustrie groeien maar juist ook de agrarische sector. "De groei van Nature's Green Group is een mooi voorbeeld van de agrarische ontwikkelingen in Noord-Limburg", aldus Beurskens.

Veel werkgelegenheid
VVD-wethouder Paul Sanders van Peel en Maas zegt blij te zijn met het initiatief van de ondernemer en de steun vanuit de provincie. "De glastuinbouw is in onze gemeente een belangrijke sector die voor veel werkgelegenheid zorgt. Ze zorgt er ook voor dat Nederland wereldwijd op nummer één staat wat betreft innovatie en de productie van gezonde producten", zo stelt Sanders.

Volgens de eigenaren van de Nature's Green Group kunnen ze hun bedrijf nu op een duurzame manier verder ontwikkelen en de bedrijfsvoering nog efficiënter opzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen