Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe kas levert 25 banen op bij glastuinbedrijf

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 23:06

Met de opening van een nieuwe kas van Nature's Green Group in Maasbree komen er 25 nieuwe banen bij.

Ook groeit het glastuinbedrijf daardoor met vijftig procent.

Erfpachtbeleid
Door het nieuwe erfpachtbeleid kon de nieuwe kas geplaatst worden. Daarbij koopt de provincie grond die vervolgens voor bepaalde tijd wordt verpacht aan een ondernemer. Die kan in die periode de grond kopen van de provincie. De provincie heeft de grond gekocht waarop de nieuwe kas is gebouwd. Het gaat om bijna zes hectare.

Agrarische ontwikkelingen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens vindt het van belang dat niet alleen de logistiek en de maakindustrie groeien maar juist ook de agrarische sector. "De groei van Nature's Green Group is een mooi voorbeeld van de agrarische ontwikkelingen in Noord-Limburg", aldus Beurskens.

Veel werkgelegenheid
VVD-wethouder Paul Sanders van Peel en Maas zegt blij te zijn met het initiatief van de ondernemer en de steun vanuit de provincie. "De glastuinbouw is in onze gemeente een belangrijke sector die voor veel werkgelegenheid zorgt. Ze zorgt er ook voor dat Nederland wereldwijd op nummer één staat wat betreft innovatie en de productie van gezonde producten", zo stelt Sanders.

Volgens de eigenaren van de Nature's Green Group kunnen ze hun bedrijf nu op een duurzame manier verder ontwikkelen en de bedrijfsvoering nog efficiënter opzetten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen