Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kas levert 25 banen op bij glastuinbedrijf

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 23:06

Met de opening van een nieuwe kas van Nature's Green Group in Maasbree komen er 25 nieuwe banen bij.

Ook groeit het glastuinbedrijf daardoor met vijftig procent.

Erfpachtbeleid
Door het nieuwe erfpachtbeleid kon de nieuwe kas geplaatst worden. Daarbij koopt de provincie grond die vervolgens voor bepaalde tijd wordt verpacht aan een ondernemer. Die kan in die periode de grond kopen van de provincie. De provincie heeft de grond gekocht waarop de nieuwe kas is gebouwd. Het gaat om bijna zes hectare.

Agrarische ontwikkelingen
VVD-gedeputeerde Twan Beurskens vindt het van belang dat niet alleen de logistiek en de maakindustrie groeien maar juist ook de agrarische sector. "De groei van Nature's Green Group is een mooi voorbeeld van de agrarische ontwikkelingen in Noord-Limburg", aldus Beurskens.

Veel werkgelegenheid
VVD-wethouder Paul Sanders van Peel en Maas zegt blij te zijn met het initiatief van de ondernemer en de steun vanuit de provincie. "De glastuinbouw is in onze gemeente een belangrijke sector die voor veel werkgelegenheid zorgt. Ze zorgt er ook voor dat Nederland wereldwijd op nummer één staat wat betreft innovatie en de productie van gezonde producten", zo stelt Sanders.

Volgens de eigenaren van de Nature's Green Group kunnen ze hun bedrijf nu op een duurzame manier verder ontwikkelen en de bedrijfsvoering nog efficiënter opzetten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen