Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kans voor weesplanten

Geplaatst opzondag 24 november 2019 - 8:00

Planten verdienen volgens Marianne Douven uit Sittard genoeg aandacht, net als dieren en mensen. Daarom heeft ze onlangs een plantenasiel geopend.

Het is het eerste Limburgse opvangtehuis dat nu al zo'n honderd kamerplanten telt. Douven zorgt voor liefde, zorg en af en toe een liedje.

Bijna opgegeven
De planten waar de Sittardse zich over ontfermt, hebben allemaal een verhaal vertelt ze. "Sommige exemplaren zijn ziek en bijna opgegeven door de eigenaar. Het komt ook voor dat ouderen naar een opvangtehuis gaan en er niemand meer is om voor hun planten te zorgen."

Sanatorium
De ernstige gevallen staan apart in een klein kamertje. Douven noemt het haar sanatorium. Op een tafeltje staan plantjes op sterven na dood, zo lijkt het. "Zolang er leven in zit, is er hoop. Hier staan ze perfect. Dit is een rustig kamertje in ons huis met weinig doorloop."

Adoptie
Het is niet de bedoeling dat de woning van de plantenliefhebster volledig vol komt te staan met afgedankte kamerplanten. "Ik probeer voor iedere plant een nieuw huis te vinden. Adoptie dus."

Vondeling
Voor het woonhuis van Douven staat een doos. "Daar kunnen mensen op zaterdag hun plant inzetten. Dan hoeft niet iedereen aan te bellen. Je plant naar het asiel brengen kan anoniem."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen