Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kalender: Amstel Gold Race op zaterdag 10 oktober

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 15:55

De internationale wielerbond UCI heeft in een nieuwe wielerkalender de Amstel Gold Race op een zaterdag gepland: op 10 oktober. Een dag later wordt in Zuid-Limburg door 15.000 recreanten de Toerversie verreden.

De Gold Race valt 'in' de Giro d'Italia, die eveneens in oktober gepland is. Door de uitbraak van de coronacrisis liep het wielerjaar tot dusver in de soep en moesten veel koersen een nieuwe plek op de kalender krijgen. De nieuwe planning is onder voorbehoud, omdat de coronamaatregelen voorrang krijgen.

Lees ook: 'Amstel Gold Race naar zaterdag 10 oktober'

Mannen en vrouwen
De Amstel Gold Race, die normaal gesproken in april verreden wordt, werd ook uitgesteld. Nu is 10 oktober als nieuwe koersdatum bekendgemaakt. Die datum hing al in de lucht, maar is nu dus ook door de bond bekrachtigd. Het is de bedoeling dat zowel de mannen- als vrouwenkoers op die dag verreden wordt.

Video: L1

Een dag na de Amstel Gold Race wordt de Vlaamse 'voorjaarsklassieker' Gent-Wevelgem verreden. Een week vóór het Limburgs wielerhoogtepunt rijden de wielrenners Luik-Bastenaken-Luik.

'Mooie bevestiging'
Koersdirecteur Leo van Vliet is 'ontzettend blij' met de nieuwe plek op de kalender. "Dat is een mooie bevestiging dat de Nederlandse klassieker in het rijtje met de grote ronden en monumenten thuishoort. Wij kunnen als organisatie nu met onze partners nieuwe plannen gaan maken voor het najaar. Natuurlijk houden we de ontwikkelingen in de gaten, alleen als de situatie het toelaat zal er gekoerst worden."

Lees ook: De geschiedenis van de enige Nederlandse wielerklassieker

BinckBank Tour
Ook de BinckBank Tour heeft een plekje op de nieuwe wielerkalender gekregen. De etappekoers in Nederland en België trok de afgelopen jaren steevast door Limburg. Het is de bedoeling dat die wedstrijd nu van 29 september tot 3 oktober verreden wordt. Bij de dames staat de Boels Ladies Tour op het programma voor 1 tot en met 6 september.

Grote rondes
De Tour de France was al verschoven: die staat voorlopig op de rol voor de periode 29 augustus-20 september. De twee andere grote rondes, de Giro d'Italia en de Spaanse Vuelta, overlappen elkaar op de herziene kalender. De Giro begint op 3 oktober en eindigt op 25 oktober, de Vuelta begint vijf dagen voordat de Giro afgerond is. De Amstel Gold Race valt dus in de periode waarin ook de Giro verreden wordt.

Tegenvallen
Tom Dumoulin houdt rekening met het annuleren van de Tour, zo liet hij onlangs weten in Avondgasten. "Ik richt me niet echt op de Tour de France. Ik denk dat het wel eens erg tegen kan vallen of dat überhaupt gaat plaatsvinden', zo zegt Dumoulin. "Ik probeer dagelijks een doel te zetten, om drie uur te fietsen met een bepaalde doelstelling. Niet per se met de gedachte dat de Tour eraan komt over vier maanden. Als ik de virologen mag geloven, dan geef ik ze weinig kans."

Hervatting
Het seizoen wordt volgens de nieuwe kalender hervat met de Strade Bianche, op 1 augustus. Een week later staat Milaan-Sanremo op de planning.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen