Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe jongerenraad in Roermond

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 5:14

In Roermond wordt woensdag een jongerenraad geïnstalleerd door wethouder Marianne Smitsmans.

Zeventien jongeren uit de stad gaan het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd adviseren over beleid dat jongeren raakt.

Vergaderingen
Van onderwijs tot wonen en van sporten tot uitgaan. De jongeren komen acht keer per jaar bij elkaar en koppelen hun bevindingen terug aan het bestuur. Daarnaast onderhoudt de jongerenraad nauwe contacten met zoveel mogelijk andere jongeren uit Roermond om te weten wat ze belangrijk vinden.

In Limburg zijn er verschillende gemeenten met een jongerenraad in de een of andere vorm. Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo kennen een vergelijkbare instelling. In Parkstad zijn plannen voor een gezamenlijke jongerenraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen