Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe jongerenraad in Roermond

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 5:14

In Roermond wordt woensdag een jongerenraad geïnstalleerd door wethouder Marianne Smitsmans.

Zeventien jongeren uit de stad gaan het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd adviseren over beleid dat jongeren raakt.

Vergaderingen
Van onderwijs tot wonen en van sporten tot uitgaan. De jongeren komen acht keer per jaar bij elkaar en koppelen hun bevindingen terug aan het bestuur. Daarnaast onderhoudt de jongerenraad nauwe contacten met zoveel mogelijk andere jongeren uit Roermond om te weten wat ze belangrijk vinden.

In Limburg zijn er verschillende gemeenten met een jongerenraad in de een of andere vorm. Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo kennen een vergelijkbare instelling. In Parkstad zijn plannen voor een gezamenlijke jongerenraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen