Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe invulling voor Reus van Schimmert

Geplaatst opwoensdag 28 februari 2018 - 6:00

Er komt een nieuwe invulling voor de watertoren van Schimmert.

De toren, die ook wel de Reus van Schimmert wordt genoemd, moet een marktplaats worden waar lokale producten centraal staan.

Uitzicht centraal
De producten worden er te koop aangeboden, maar ze zijn er ook te proeven in een brasserie. Het aanbod wordt begrensd door het uitzicht vanuit de watertoren: "Eten en drinken zover je kunt kijken", aldus eigenaar Nico Eurelings.

Datacenter
Eerder lanceerde eigenaar Eurelings nog een plan voor een datacenter in de Reus van Schimmert. De warmte van dit datacenter zou worden gebruikt voor het verwarmen van huishoudens in de buurt. Dat plan is afgeketst omdat dit niet rendabel bleek te zijn.

Marktplaats
Nu is er dus het nieuwe plan voor de
marktplaats. Eurelings hoopt eind 2019, begin 2020 de eerste gasten in de watertoren te kunnen ontvangen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen