Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuwe investeerder voor hotelproject Hilton Koningsbosch'

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 16:59

Binnen zes weken doet de rechter uitspraak in de zaak tussen de gemeente Echt-Susteren en de projectontwikkelaar die ambitieuze plannen heeft met een groot leegstaand klooster in Koningsbosch.

Beide partijen stonden donderdag tegenover elkaar voor de rechter.

Geen vergunning
Projectontwikkelaar Gelasius stapte naar de rechter omdat de gemeente Echt-Susteren de vergunning weigerde om het klooster om te bouwen tot een Hilton-hotel. Volgens de gemeente waren er twijfels over de herkomst van het geld dat de ontwikkelaar wilde investeren. Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk afkomstig is uit criminele activiteiten, zoals witwassen, vastgoedfraude en oplichting. De projectontwikkelaar ontkent de beschuldigingen en stapte daarom naar de rechter om bezwaar te maken tegen het weigeren van de vergunning.

Lees hier: Afgewezen hotelplan Koningsbosch: ontwikkelaar naar rechter

Nieuwe naam
De ontwikkelaar is inmiddels van naam veranderd en heet nu Vrienden van Koningsbosch bv. Het bedrijf heeft ook een nieuw bestuur. De van criminele activiteiten verdachte Nijmegenaar die de spil was in Gelasius is volgens de nieuwe projectontwikkelaar niet meer betrokken bij de plannen met het klooster. De gemeente bestrijdt dat.

Duitse investeerder
De advocaat van de projectontwikkelaar zei in de rechtbank dat een nieuwe, Duitse investeerder zich heeft gemeld. Deze investeerder zou grote beleggers achter de hand hebben en wil een nieuw begin maken met het project.

Of de rechter meegaat in dit verhaal en er dus toch een vergunning komt voor het kloosterhotel in Koningsbosch is uiterlijk op 17 oktober duidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten