Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe inbrekerstruc: plakband op deurbel

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 12:39

Het inbrekersgilde heeft in deze vakantieperiode in Blerick een nieuwe truc toegepast om te kijken of iemand thuis is. Met plakband wordt de deurbel afgeplakt.

Dat schrijft Omroep Venlo.

Tape
Als bewoners niet thuis zijn, kunnen ze de tape uiteraard niet weghalen. Inbrekers weten dan genoeg. In Blerick is deze plakbandtruc de laatste tijd een aantal keer gebruikt.

Meldingen
De lokale omroep meldt dat bij Wijkoverleg Blerick verschillende meldingen van bezorgde bewoners zijn binnengekomen. De voorzitter van het wijkoverleg spreekt over een nieuwe truc. Eerder werd een andere manier gebruikt om te peilen of mensen wel of niet thuis zijn, vertelt hij. Inbrekers leggen een grote steen op de oprit en checken of deze wordt weggehaald of niet.

Het advies is om de politie te bellen als er bij huis iets verdachts wordt aangetroffen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen