Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe hoofdredacteur: krant blijft voorlopig bestaan

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 19:13

"De papieren krant zal langer blijven bestaan dan mensen denken". Dat verwacht Roy op het Veld, de nieuwe hoofdredacteur van de Limburgse kranten.

Volgens Op het veld heeft de papieren versie nog steeds voordelen ten opzichte van de digitale krant. De papieren krant biedt overzicht en brengt hiërarchie aan. Het belangrijkste staat bovenaan, aldus Op het Veld.

Behoefte
Daarnaast is de papieren krant gunstig voor mensen die behoefte hebben aan rust. "Het is één keer per dag een kwartier lezen en je bent klaar. Internet gaat maar door." Dat is voor veel mensen een prettige manier om nieuws tot zich te nemen. "En die behoefte gaat niet van de ene op de andere dag weg", denkt Op het Veld.

Digitaal
De nieuwe hoofdredacteur onderkent overigens wel dat de toekomst van de krant uiteindelijk digitaal is. Op het Veld: "En daar hoort een nieuwe vorm van verhalen vertellen bij, die moeten we uitzoeken."

Roy op het Veld (45) komt uit Belfeld en woont in Amsterdam. Hij is op dit moment adjunct-hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad, waar hij sinds 2000 werkt. Hij gaat per 1 mei aan de slag bij de Limburgse kranten.

Lees ook: Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse kranten in een nieuw jasje
Hoofdredactie krant over Hessels: 'Trumpiaanse uitspraken'
Roy op het Veld
Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen