Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe hoofdredacteur: krant blijft voorlopig bestaan

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 19:13

"De papieren krant zal langer blijven bestaan dan mensen denken". Dat verwacht Roy op het Veld, de nieuwe hoofdredacteur van de Limburgse kranten.

Volgens Op het veld heeft de papieren versie nog steeds voordelen ten opzichte van de digitale krant. De papieren krant biedt overzicht en brengt hiërarchie aan. Het belangrijkste staat bovenaan, aldus Op het Veld.

Behoefte
Daarnaast is de papieren krant gunstig voor mensen die behoefte hebben aan rust. "Het is één keer per dag een kwartier lezen en je bent klaar. Internet gaat maar door." Dat is voor veel mensen een prettige manier om nieuws tot zich te nemen. "En die behoefte gaat niet van de ene op de andere dag weg", denkt Op het Veld.

Digitaal
De nieuwe hoofdredacteur onderkent overigens wel dat de toekomst van de krant uiteindelijk digitaal is. Op het Veld: "En daar hoort een nieuwe vorm van verhalen vertellen bij, die moeten we uitzoeken."

Roy op het Veld (45) komt uit Belfeld en woont in Amsterdam. Hij is op dit moment adjunct-hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad, waar hij sinds 2000 werkt. Hij gaat per 1 mei aan de slag bij de Limburgse kranten.

Lees ook: Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse kranten in een nieuw jasje
Roy op het Veld
Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger
Hoofdredactie krant over Hessels: 'Trumpiaanse uitspraken'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen