Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe hoofdredacteur: krant blijft voorlopig bestaan

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 19:13

"De papieren krant zal langer blijven bestaan dan mensen denken". Dat verwacht Roy op het Veld, de nieuwe hoofdredacteur van de Limburgse kranten.

Volgens Op het veld heeft de papieren versie nog steeds voordelen ten opzichte van de digitale krant. De papieren krant biedt overzicht en brengt hiërarchie aan. Het belangrijkste staat bovenaan, aldus Op het Veld.

Behoefte
Daarnaast is de papieren krant gunstig voor mensen die behoefte hebben aan rust. "Het is één keer per dag een kwartier lezen en je bent klaar. Internet gaat maar door." Dat is voor veel mensen een prettige manier om nieuws tot zich te nemen. "En die behoefte gaat niet van de ene op de andere dag weg", denkt Op het Veld.

Digitaal
De nieuwe hoofdredacteur onderkent overigens wel dat de toekomst van de krant uiteindelijk digitaal is. Op het Veld: "En daar hoort een nieuwe vorm van verhalen vertellen bij, die moeten we uitzoeken."

Roy op het Veld (45) komt uit Belfeld en woont in Amsterdam. Hij is op dit moment adjunct-hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad, waar hij sinds 2000 werkt. Hij gaat per 1 mei aan de slag bij de Limburgse kranten.

Lees ook: Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse kranten in een nieuw jasje
Roy op het Veld
Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger
Hoofdredactie krant over Hessels: 'Trumpiaanse uitspraken'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen