Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht

Geplaatst opvrijdag 18 augustus 2017 - 7:37

In de affaire rondom Magisch Maastricht hebben twee kermislieden verklaard dat Maurice Schoenmaeckers wel degelijk bij het kerstevenement betrokken is.

Zij zouden door Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV en voormalig organisator van de kerstmarkt, zijn ingehuurd. Dat schrijft De Limburger, die de verklaring heeft mogen inzien.

Bestellingen
Terwijl Maurice Schoenmaeckers beweert geen enkele betrokkenheid bij het winterfestijn te hebben, verklaren de twee kermisexploitanten wel anders. Eén van de twee vertelt dat hij bij de opbouw de meeste bestellingen door moest geven aan Schoenmaeckers, die vervolgens alles bestelde op naam van Ralph Meijs en Ralph Bastiaens - de officiële organisatoren van Magisch Maastricht.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

E-mailverkeer
Ook de andere kermisexploitant, die niet met naam genoemd wil worden, zou hebben verklaard dat Schoenmaeckers het e-mailverkeer voor Winterevents Maastricht beheerde en antwoord gaf op vragen van ambtenaren die eigenlijk geen zaken meer met hem wilde doen. De ondernemer had bij de eerdere Maastrichtse winterkermis de gemeente namelijk met een schuld van drie ton laten zitten.

Lees ook: Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Volgens de krant zou Schoenmaeckers de beweringen 'klinkklare onzin' vinden en gaat hij een klacht indienen wegens laster.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Gemeente Maastricht: 'Magisch Maastricht moet doorgaan'
Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen
Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen