Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht

Geplaatst opvrijdag 18 augustus 2017 - 7:37

In de affaire rondom Magisch Maastricht hebben twee kermislieden verklaard dat Maurice Schoenmaeckers wel degelijk bij het kerstevenement betrokken is.

Zij zouden door Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV en voormalig organisator van de kerstmarkt, zijn ingehuurd. Dat schrijft De Limburger, die de verklaring heeft mogen inzien.

Bestellingen
Terwijl Maurice Schoenmaeckers beweert geen enkele betrokkenheid bij het winterfestijn te hebben, verklaren de twee kermisexploitanten wel anders. Eén van de twee vertelt dat hij bij de opbouw de meeste bestellingen door moest geven aan Schoenmaeckers, die vervolgens alles bestelde op naam van Ralph Meijs en Ralph Bastiaens - de officiële organisatoren van Magisch Maastricht.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

E-mailverkeer
Ook de andere kermisexploitant, die niet met naam genoemd wil worden, zou hebben verklaard dat Schoenmaeckers het e-mailverkeer voor Winterevents Maastricht beheerde en antwoord gaf op vragen van ambtenaren die eigenlijk geen zaken meer met hem wilde doen. De ondernemer had bij de eerdere Maastrichtse winterkermis de gemeente namelijk met een schuld van drie ton laten zitten.

Lees ook: Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen

Volgens de krant zou Schoenmaeckers de beweringen 'klinkklare onzin' vinden en gaat hij een klacht indienen wegens laster.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Gemeente Maastricht: 'Magisch Maastricht moet doorgaan'
Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen
Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen