Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe gemeente Beekdaelen betrekt inwoners bij beleid

Geplaatst opdinsdag 20 juni 2017 - 17:10

In de nieuw te vormen gemeente Beekdaelen komen na de zomer 20 bijeenkomsten met burgers. Die moeten de inwoners nauw betrekken bij het beleid dat men voor ogen heeft.

Dat werd bekend gemaakt tijdens de presentatie in de watertoren in Schimmert van de zogeheten ontwikkelingsagenda van de fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth. Die gaat op 1 januari 2019 van start.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeenteraadsleden van de drie nu nog zelfstandige gemeenten. Zij passen bij het eerder bekend gemaakte plan om de 15 kernen van Beekdaelen meer zelfstandigheid te geven. Dat moet gebeuren via dorpsraden die de beschikking krijgen over een budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden.

Eén geheel
Volgens burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken hebben de drie gemeenten er ook bewust voor gekozen om nu al een aantal projecten samen uit te voeren en niet te wachten tot 1 januari 2019. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nieuwe fietsroute langs een aantal opzienbarende objecten. Ook is het de bedoeling dat medio volgend jaar de drie ambtelijke organisaties al één geheel vormen.

Prettig verlopen
De ontwikkelingsagenda werd in ontvangst genomen door CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Hij zei elke dag enthousiaster te worden van hoe aan de nieuwe gemeente gewerkt wordt. Koopmans sprak van "een op uiterst prettige wijze verlopen proces waarbij bestuurders een rechte rug hebben gehouden". Hij noemde dat een belangrijk uitgangspunt voor goed bestuur.

De provincie stelde eerder al 5 miljoen beschikbaar voor projecten in Beekdaelen. Maar dat is een minimum, zo zegt Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fusiegemeente Beekdaelen peilt mening jongeren
Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Nuth-Schinnen-Onderbanken kiest voor Beekdaelen als naam
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen