Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe gemeente Beekdaelen betrekt inwoners bij beleid

Geplaatst opdinsdag 20 juni 2017 - 17:10

In de nieuw te vormen gemeente Beekdaelen komen na de zomer 20 bijeenkomsten met burgers. Die moeten de inwoners nauw betrekken bij het beleid dat men voor ogen heeft.

Dat werd bekend gemaakt tijdens de presentatie in de watertoren in Schimmert van de zogeheten ontwikkelingsagenda van de fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth. Die gaat op 1 januari 2019 van start.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeenteraadsleden van de drie nu nog zelfstandige gemeenten. Zij passen bij het eerder bekend gemaakte plan om de 15 kernen van Beekdaelen meer zelfstandigheid te geven. Dat moet gebeuren via dorpsraden die de beschikking krijgen over een budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden.

Eén geheel
Volgens burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken hebben de drie gemeenten er ook bewust voor gekozen om nu al een aantal projecten samen uit te voeren en niet te wachten tot 1 januari 2019. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nieuwe fietsroute langs een aantal opzienbarende objecten. Ook is het de bedoeling dat medio volgend jaar de drie ambtelijke organisaties al één geheel vormen.

Prettig verlopen
De ontwikkelingsagenda werd in ontvangst genomen door CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Hij zei elke dag enthousiaster te worden van hoe aan de nieuwe gemeente gewerkt wordt. Koopmans sprak van "een op uiterst prettige wijze verlopen proces waarbij bestuurders een rechte rug hebben gehouden". Hij noemde dat een belangrijk uitgangspunt voor goed bestuur.

De provincie stelde eerder al 5 miljoen beschikbaar voor projecten in Beekdaelen. Maar dat is een minimum, zo zegt Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fusiegemeente Beekdaelen peilt mening jongeren
Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Nuth-Schinnen-Onderbanken kiest voor Beekdaelen als naam
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen