Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe gemeente Beekdaelen betrekt inwoners bij beleid

Geplaatst opdinsdag 20 juni 2017 - 17:10

In de nieuw te vormen gemeente Beekdaelen komen na de zomer 20 bijeenkomsten met burgers. Die moeten de inwoners nauw betrekken bij het beleid dat men voor ogen heeft.

Dat werd bekend gemaakt tijdens de presentatie in de watertoren in Schimmert van de zogeheten ontwikkelingsagenda van de fusiegemeente van Onderbanken, Schinnen en Nuth. Die gaat op 1 januari 2019 van start.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeenteraadsleden van de drie nu nog zelfstandige gemeenten. Zij passen bij het eerder bekend gemaakte plan om de 15 kernen van Beekdaelen meer zelfstandigheid te geven. Dat moet gebeuren via dorpsraden die de beschikking krijgen over een budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden.

Eén geheel
Volgens burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken hebben de drie gemeenten er ook bewust voor gekozen om nu al een aantal projecten samen uit te voeren en niet te wachten tot 1 januari 2019. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nieuwe fietsroute langs een aantal opzienbarende objecten. Ook is het de bedoeling dat medio volgend jaar de drie ambtelijke organisaties al één geheel vormen.

Prettig verlopen
De ontwikkelingsagenda werd in ontvangst genomen door CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Hij zei elke dag enthousiaster te worden van hoe aan de nieuwe gemeente gewerkt wordt. Koopmans sprak van "een op uiterst prettige wijze verlopen proces waarbij bestuurders een rechte rug hebben gehouden". Hij noemde dat een belangrijk uitgangspunt voor goed bestuur.

De provincie stelde eerder al 5 miljoen beschikbaar voor projecten in Beekdaelen. Maar dat is een minimum, zo zegt Koopmans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fusiegemeente Beekdaelen peilt mening jongeren
Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Nuth-Schinnen-Onderbanken kiest voor Beekdaelen als naam
Drie Limburgse gemeenten gaan twee keer naar de stembus
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen