Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe functie voor hulpbisschop De Jong

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 14:28

Hulpbisschop Everard de Jong (61) krijgt een nieuwe functie binnen het bisdom Roermond. Hij gaat zich inzetten voor een Centrum voor Geloof en Wetenschap in Maastricht.

Dit laat het Bisdom Roermond weten.

Pastoor
Daarnaast gaat hij op eigen verzoek aan de slag als pastoor in het parochiecluster Maastricht-Oost. Naast zijn nieuwe taken blijft De Jong de helft van zijn tijd hulpbisschop van Roermond. Er komt geen hulpbisschop bij.

Verhuizen
Om zijn nieuwe opdracht goed te kunnen uitvoeren, verhuist De Jong van Roermond naar Maastricht. Hij gaat in de pastorie van Heer wonen.

Reorganisatie
Het Bisdom Roermond kampt met een tekort van 1,3 miljoen euro op de begroting van dit jaar. Een ingrijpende organisatie en ontslagen moeten het tekort gaan compenseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen