Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe functie voor hulpbisschop De Jong

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 14:28

Hulpbisschop Everard de Jong (61) krijgt een nieuwe functie binnen het bisdom Roermond. Hij gaat zich inzetten voor een Centrum voor Geloof en Wetenschap in Maastricht.

Dit laat het Bisdom Roermond weten.

Pastoor
Daarnaast gaat hij op eigen verzoek aan de slag als pastoor in het parochiecluster Maastricht-Oost. Naast zijn nieuwe taken blijft De Jong de helft van zijn tijd hulpbisschop van Roermond. Er komt geen hulpbisschop bij.

Verhuizen
Om zijn nieuwe opdracht goed te kunnen uitvoeren, verhuist De Jong van Roermond naar Maastricht. Hij gaat in de pastorie van Heer wonen.

Reorganisatie
Het Bisdom Roermond kampt met een tekort van 1,3 miljoen euro op de begroting van dit jaar. Een ingrijpende organisatie en ontslagen moeten het tekort gaan compenseren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts