Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Fontys-zorgopleiding op komst in Venlo?

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 15:08

Fontys doet onderzoek naar de behoefte en haalbaarheid van een nieuwe hbo-bachelor opleiding voor Zorg en Onderzoek in Venlo.

De gemeente Venlo en de provincie betalen mee aan het onderzoek van 17.000 euro.

September 2017
De onderwijsinstelling zegt de komende tijd door middel van gesprekken met zorgaanbieders, Gilde Opleidingen en Hogeschool Zuyd in kaart te willen brengen wat de toekomstige personeelbehoeftes zijn. Op basis daarvan wordt bekeken of het huidige opleidingsaanbod al voldoet of dat er een nieuwe opleiding in het leven geroepen moet worden. Zo ja, dan zal die opleiding september 2017 moeten starten.

Aanwinst
Venlo noemt de opleiding nu al een aanwinst voor Venlo en de regio. Vanwege de turbulente veranderingen in de zorg zijn er volgens de gemeente genoeg specialistisch opgeleide mensen en zouden er juist meer professionals moeten worden opgeleid die overzicht hebben en regie kunnen pakken. De nieuwe opleiding zou het antwoord kunnen zijn en kunnen leiden tot betere zorg en meer aantrekkelijke banen in de stad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Zorgonderwijs 2.0 in Noord-Limburg
Venlo wil Fontys naar centrum halen
Aantal studenten in Venlo blijft stijgen
Opening minor online ondernemerschap
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen