Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe flitskast slingert bijna 200 voertuigen op de bon

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 10:21

Bijna 200 automobilisten zijn de afgelopen dagen geflitst door de nieuwe apparatuur langs de A76 bij Nuth.

De politie test bij Nuth vanaf dinsdag nieuwe mobiele flitsapparatuur. Die kan zes dagen dag en nacht de snelheid van de automobilist controleren. Het gaat om een proef die op een paar plekken in Nederland wordt uitgevoerd. Het apparaat blijft een paar weken staan op de A76, daarna verhuist hij naar Groningen.

70 km/u
Er is speciaal voor de snelweg bij Nuth gekozen omdat daar wegwerkzaamheden zijn. De maximum snelheid is daardoor 70 kilometer per uur. Op Facebook gaat al rond waar de flitser precies staat. Volgens Egbert-Jan van Hasselt van de Landelijke Politie is dat geen enkel probleem. "Dat juichen we alleen maar toe, ook sites als Flitsmeister. Het gaat ons erom dat mensen zich aan de snelheid houden en niet dat we zoveel mogelijk flitsen."

L1

Proefperiode
Na de proef beslist het Openbaar Ministerie of het apparaat wordt aangeschaft. Ze kosten een ton per stuk. In Frankrijk staan er al 300.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen