Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe flitskast slingert bijna 200 voertuigen op de bon

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 10:21

Bijna 200 automobilisten zijn de afgelopen dagen geflitst door de nieuwe apparatuur langs de A76 bij Nuth.

De politie test bij Nuth vanaf dinsdag nieuwe mobiele flitsapparatuur. Die kan zes dagen dag en nacht de snelheid van de automobilist controleren. Het gaat om een proef die op een paar plekken in Nederland wordt uitgevoerd. Het apparaat blijft een paar weken staan op de A76, daarna verhuist hij naar Groningen.

70 km/u
Er is speciaal voor de snelweg bij Nuth gekozen omdat daar wegwerkzaamheden zijn. De maximum snelheid is daardoor 70 kilometer per uur. Op Facebook gaat al rond waar de flitser precies staat. Volgens Egbert-Jan van Hasselt van de Landelijke Politie is dat geen enkel probleem. "Dat juichen we alleen maar toe, ook sites als Flitsmeister. Het gaat ons erom dat mensen zich aan de snelheid houden en niet dat we zoveel mogelijk flitsen."

L1

Proefperiode
Na de proef beslist het Openbaar Ministerie of het apparaat wordt aangeschaft. Ze kosten een ton per stuk. In Frankrijk staan er al 300.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen