Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe flitskast slingert bijna 200 voertuigen op de bon

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 10:21

Bijna 200 automobilisten zijn de afgelopen dagen geflitst door de nieuwe apparatuur langs de A76 bij Nuth.

De politie test bij Nuth vanaf dinsdag nieuwe mobiele flitsapparatuur. Die kan zes dagen dag en nacht de snelheid van de automobilist controleren. Het gaat om een proef die op een paar plekken in Nederland wordt uitgevoerd. Het apparaat blijft een paar weken staan op de A76, daarna verhuist hij naar Groningen.

70 km/u
Er is speciaal voor de snelweg bij Nuth gekozen omdat daar wegwerkzaamheden zijn. De maximum snelheid is daardoor 70 kilometer per uur. Op Facebook gaat al rond waar de flitser precies staat. Volgens Egbert-Jan van Hasselt van de Landelijke Politie is dat geen enkel probleem. "Dat juichen we alleen maar toe, ook sites als Flitsmeister. Het gaat ons erom dat mensen zich aan de snelheid houden en niet dat we zoveel mogelijk flitsen."

L1

Proefperiode
Na de proef beslist het Openbaar Ministerie of het apparaat wordt aangeschaft. Ze kosten een ton per stuk. In Frankrijk staan er al 300.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen