Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe exploitant betaalt tegoed zwemmers Hoensbroek

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 7:07

Zwemmers van Zwembad Hoensbroek, voormalig zwemparadijs Otterveurdt, krijgen hun zwemtegoed na ophef vergoed van de nieuwe exploitant Sportfondsen.

Sinds deze maand is het zwembad in handen van de nieuwe exploitant.

Oefeningen
In de overgang leken de zwemtegoeden van verschillende leden verloren te zijn gegaan. Gertie Somers, lid van de groep fybromyalgie, bezocht het zwembad wekelijks en kreeg onder leiding van een instructeur samen met 15 á 30 anderen oefeningen in verwarmd water. Dat is nu voorbij.

'We hebben pijn'
Gertie mist haar lessen. Nu al anderhalf jaar: "We willen gewoon het water in. We hebben pijn." De lessen zijn, door corona tot nader orde opgeschort. Het is momenteel alleen mogelijk om zwemlessen en banenzwemmen te boeken.

Lessen hervat
Sportfondsen is sinds juni de nieuwe exploitant van het zwembad in Hoensbroek. Sebo Luuresma zegt namens de nieuwe uitbater meldt dat de zwemtegoeden worden overgenomen. "Hoewel het eigenlijk een schuld is aan de vorige exploitant kunnen mensen zich bij ons melden." Ook worden volgens de woordvoerder de lessen binnenkort weer hervat, al zal dat vanwege de naweeën van de coronacrisis gefaseerd gebeuren.

Lees ook: Nieuwe exploitant zwembaden Hoensbroek en Heerlen

De onrust rond de overgang houdt ook gemeentelijk de gemoederen bezig. Marco Peters, fractievoorzitter CDA, heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college over de 'Problemen Overdracht Otterveurdt'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen