Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2015 - 15:38

De 75 leden van de nieuwe Eerste Kamer zijn dinsdag geïnstalleerd.

Onder de senatoren zijn vier Limburgers. Nieuw zijn CDA-'er Ria Oomen uit Maasbracht en de uit Roermond afkomstige Petra Stienen van D66.

Tweede termijn
Gom van Strien uit Arcen begint aan zijn tweede termijn als Eerste Kamerlid voor de PVV. Dat geldt ook voor André Postema uit Maastricht. Hij maakt deel uit van de fractie van de PvdA.

In totaal telt de nieuwe Eerste Kamer 35 senatoren die voor het eerst zijn gekozen. Traditiegetrouw gingen zij na afloop samen op de foto.

Heerlenaren
De VVD'ers Mart van de Ven en Loek Hermans zijn beiden geboren Heerlenaar, maar al lang geleden uit Limburg vertrokken. Ze profileren zich ook niet als Limburgs politicus.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

De Statenverkiezingen en de Eerste Kamer: vijf vragen
Exitpoll: drie Limburgse senatoren
Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
ANP
André Postema: 'Restzetelverdeling is ondemocratisch'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen