Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe directeur voor Bonnefantenmuseum

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 12:30

Els van der Plas wordt de nieuwe zakelijke directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Ze vertrekt 1 november als algemeen directeur bij het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Grote wens
Met haar benoeming komt een grote wens in haar loopbaan uit. "Werken voor een kunstmuseum is al jaren een wens, beeldende kunst is mijn liefde en vakgebied. Het Bonnefanten is een museum dat staat voor topkwaliteit, durf, vernieuwing en diversiteit."

Kunstgeschiedenis
Van der Plas studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zij was oprichter en directeur van de Gate Foundation (1987-1997), eerste directeur van het Prins Claus Fonds (1997-2010) en directeur van Nederlands Instituut voor Design en Mode Premsela (2011-2012).

Opera en ballet
In 2012 werd ze algemeen directeur van Nationale Opera & Ballet waar zij de fusie begeleidde van De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater Amsterdam. Van der Plas kijkt terug "op een prachtige tijd in een prachtig huis voor opera en ballet van absolute topkwaliteit".

Sandra Holtjer
Els van der Plas volgt Sandra Holtjer op, die per 1 juni bestuurder is geworden bij Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV