Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe dienstregeling: Toverland elke dag bereikbaar met bus

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:50

Attractiepark Toverland in Sevenum is vanaf 15 december ook in het weekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva die op die datum ingaat.

Bereikbaar
Er gaan dan ook op zaterdag en zondag bussen rijden tussen station Horst-Sevenum en Toverland. Daarmee wordt Toverland voor bezoekers de hele week bereikbaar met de bus.

Meer studenten
In de nieuwe dienstregeling gaan in de spitsuren ook meer bussen rijden van en naar de Chemelot Campus en de Sportzone in Sittard-Geleen. Er vertrekt dan om het kwartier een bus vanaf het station. Arriva zegt daarmee in te spelen op de toenemende groei van het aantal scholieren en studenten op die locaties.

Andere route
Verder wordt de stadsdienst in Venlo uitgebreid, met name naar het oostelijk en noordelijk deel van de stad. In Echt gaan de bussen een andere route volgen door het centrum. Dat moet de aansluiting op de trein op station Echt-Susteren betrouwbaarder maken.

Geschrapt
De grensoverschrijdende verbinding tussen Gennep en de Duitse buurgemeente Goch wordt geschrapt. Deze lijn 86 blijkt het afgelopen anderhalf jaar maar gemiddeld 3,9 reizigers per dag te hebben getrokken. Volgens Arriva kunnen reizigers tussen Gennep en Siebengewald met de bestaande lijnen 83 en 85 via Afferden blijven reizen. De verbinding tussen Gennep en Goch was een uitdrukkelijke wens van het provinciebestuur. Dat wil openbaar vervoer over de grens stimuleren.

Nachtbussen
Arriva zet na drie jaar ook een streep door de nachtbussen in Maastricht en omgeving. Ook hier is de reden het zeer beperkte aantal reizigers. “Het gebruik blijft ver achter op de geprognotiseerde cijfers”, zo schrijft Arriva in zijn nieuwe dienstregeling. Ondanks tussentijdse aanpassingen. Het nachtnet was een proef op initiatief van Arriva zelf.

Het provinciebestuur heeft de nieuwe dienstregeling naar het Limburgs Parlement gestuurd. Het wil ermee instemmen en spreekt van 'weinig grote aanpassingen'.

De dienstregeling van de regionale treinen van Arriva blijft nagenoeg ongewijzigd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen