Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe dienstregeling: Toverland elke dag bereikbaar met bus

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:50

Attractiepark Toverland in Sevenum is vanaf 15 december ook in het weekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva die op die datum ingaat.

Bereikbaar
Er gaan dan ook op zaterdag en zondag bussen rijden tussen station Horst-Sevenum en Toverland. Daarmee wordt Toverland voor bezoekers de hele week bereikbaar met de bus.

Meer studenten
In de nieuwe dienstregeling gaan in de spitsuren ook meer bussen rijden van en naar de Chemelot Campus en de Sportzone in Sittard-Geleen. Er vertrekt dan om het kwartier een bus vanaf het station. Arriva zegt daarmee in te spelen op de toenemende groei van het aantal scholieren en studenten op die locaties.

Andere route
Verder wordt de stadsdienst in Venlo uitgebreid, met name naar het oostelijk en noordelijk deel van de stad. In Echt gaan de bussen een andere route volgen door het centrum. Dat moet de aansluiting op de trein op station Echt-Susteren betrouwbaarder maken.

Geschrapt
De grensoverschrijdende verbinding tussen Gennep en de Duitse buurgemeente Goch wordt geschrapt. Deze lijn 86 blijkt het afgelopen anderhalf jaar maar gemiddeld 3,9 reizigers per dag te hebben getrokken. Volgens Arriva kunnen reizigers tussen Gennep en Siebengewald met de bestaande lijnen 83 en 85 via Afferden blijven reizen. De verbinding tussen Gennep en Goch was een uitdrukkelijke wens van het provinciebestuur. Dat wil openbaar vervoer over de grens stimuleren.

Nachtbussen
Arriva zet na drie jaar ook een streep door de nachtbussen in Maastricht en omgeving. Ook hier is de reden het zeer beperkte aantal reizigers. “Het gebruik blijft ver achter op de geprognotiseerde cijfers”, zo schrijft Arriva in zijn nieuwe dienstregeling. Ondanks tussentijdse aanpassingen. Het nachtnet was een proef op initiatief van Arriva zelf.

Het provinciebestuur heeft de nieuwe dienstregeling naar het Limburgs Parlement gestuurd. Het wil ermee instemmen en spreekt van 'weinig grote aanpassingen'.

De dienstregeling van de regionale treinen van Arriva blijft nagenoeg ongewijzigd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen