Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe dienstregeling: Toverland elke dag bereikbaar met bus

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:50

Attractiepark Toverland in Sevenum is vanaf 15 december ook in het weekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva die op die datum ingaat.

Bereikbaar
Er gaan dan ook op zaterdag en zondag bussen rijden tussen station Horst-Sevenum en Toverland. Daarmee wordt Toverland voor bezoekers de hele week bereikbaar met de bus.

Meer studenten
In de nieuwe dienstregeling gaan in de spitsuren ook meer bussen rijden van en naar de Chemelot Campus en de Sportzone in Sittard-Geleen. Er vertrekt dan om het kwartier een bus vanaf het station. Arriva zegt daarmee in te spelen op de toenemende groei van het aantal scholieren en studenten op die locaties.

Andere route
Verder wordt de stadsdienst in Venlo uitgebreid, met name naar het oostelijk en noordelijk deel van de stad. In Echt gaan de bussen een andere route volgen door het centrum. Dat moet de aansluiting op de trein op station Echt-Susteren betrouwbaarder maken.

Geschrapt
De grensoverschrijdende verbinding tussen Gennep en de Duitse buurgemeente Goch wordt geschrapt. Deze lijn 86 blijkt het afgelopen anderhalf jaar maar gemiddeld 3,9 reizigers per dag te hebben getrokken. Volgens Arriva kunnen reizigers tussen Gennep en Siebengewald met de bestaande lijnen 83 en 85 via Afferden blijven reizen. De verbinding tussen Gennep en Goch was een uitdrukkelijke wens van het provinciebestuur. Dat wil openbaar vervoer over de grens stimuleren.

Nachtbussen
Arriva zet na drie jaar ook een streep door de nachtbussen in Maastricht en omgeving. Ook hier is de reden het zeer beperkte aantal reizigers. “Het gebruik blijft ver achter op de geprognotiseerde cijfers”, zo schrijft Arriva in zijn nieuwe dienstregeling. Ondanks tussentijdse aanpassingen. Het nachtnet was een proef op initiatief van Arriva zelf.

Het provinciebestuur heeft de nieuwe dienstregeling naar het Limburgs Parlement gestuurd. Het wil ermee instemmen en spreekt van 'weinig grote aanpassingen'.

De dienstregeling van de regionale treinen van Arriva blijft nagenoeg ongewijzigd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen