Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe dienstregeling: Toverland elke dag bereikbaar met bus

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 11:50

Attractiepark Toverland in Sevenum is vanaf 15 december ook in het weekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva die op die datum ingaat.

Bereikbaar
Er gaan dan ook op zaterdag en zondag bussen rijden tussen station Horst-Sevenum en Toverland. Daarmee wordt Toverland voor bezoekers de hele week bereikbaar met de bus.

Meer studenten
In de nieuwe dienstregeling gaan in de spitsuren ook meer bussen rijden van en naar de Chemelot Campus en de Sportzone in Sittard-Geleen. Er vertrekt dan om het kwartier een bus vanaf het station. Arriva zegt daarmee in te spelen op de toenemende groei van het aantal scholieren en studenten op die locaties.

Andere route
Verder wordt de stadsdienst in Venlo uitgebreid, met name naar het oostelijk en noordelijk deel van de stad. In Echt gaan de bussen een andere route volgen door het centrum. Dat moet de aansluiting op de trein op station Echt-Susteren betrouwbaarder maken.

Geschrapt
De grensoverschrijdende verbinding tussen Gennep en de Duitse buurgemeente Goch wordt geschrapt. Deze lijn 86 blijkt het afgelopen anderhalf jaar maar gemiddeld 3,9 reizigers per dag te hebben getrokken. Volgens Arriva kunnen reizigers tussen Gennep en Siebengewald met de bestaande lijnen 83 en 85 via Afferden blijven reizen. De verbinding tussen Gennep en Goch was een uitdrukkelijke wens van het provinciebestuur. Dat wil openbaar vervoer over de grens stimuleren.

Nachtbussen
Arriva zet na drie jaar ook een streep door de nachtbussen in Maastricht en omgeving. Ook hier is de reden het zeer beperkte aantal reizigers. “Het gebruik blijft ver achter op de geprognotiseerde cijfers”, zo schrijft Arriva in zijn nieuwe dienstregeling. Ondanks tussentijdse aanpassingen. Het nachtnet was een proef op initiatief van Arriva zelf.

Het provinciebestuur heeft de nieuwe dienstregeling naar het Limburgs Parlement gestuurd. Het wil ermee instemmen en spreekt van 'weinig grote aanpassingen'.

De dienstregeling van de regionale treinen van Arriva blijft nagenoeg ongewijzigd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen