Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe dienstregeling NS raakt vooral Venlo

Geplaatst opvrijdag 11 maart 2016 - 21:36

De nieuwe dienstregeling van de NS heeft vooral gevolgen voor Venlo. De rechtstreekse verbinding tussen Venlo en Den Haag komt te vervallen.

Reizigers zullen in de toekomst moeten overstappen in Eindhoven.

Aansluiting sluit niet aan
In plaats van die verbinding komt er een rechtstreekse intercity tussen Venlo, Den Bosch, Utrecht en Schiphol. In de avonduren moet echter ook voor die verbinding worden overgestapt in Eindhoven. Datzelfde probleem doet zich voor bij de intercity tussen Schiphol en Heerlen. Reizigers kunnen dan enkel via Sittard naar Heerlen en dienen in Sittard een kwartier te wachten op aansluiting.

Rover
Reizigersorganisatie Rover maakt zich zorgen over de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat. Niet alleen vanwege de wachttijden voor reizigers die moeten overstappen, maar ook omdat er geen advies gegeven kan worden over de aansluiting van NS-treinen op de dienstregeling van de nieuwe vervoerder Arriva.

Aanbesteding OV
Volgens Kees Braam van Rover is de dienstregeling van Arriva in Limburg bekend, maar wordt die niet geopenbaard omdat er nog een beroepszaak loopt van Veolia, dat de aanbesteding aanvecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
'Bod Arriva voldoet ruimschoots aan gestelde eisen'
OV-schandaal: lot NS-directeur Huges nog dagen ongewis
OV-schandaal: ook Veolia niet veilig bij claims
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen