Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

Geplaatst opvrijdag 15 september 2017 - 19:50

Wijkagent Ton Meijs onthulde vrijdag voor de rechtbank in Maastricht nieuwe details rondom de moord op Marleen Rütten (62) uit Kerkrade.

Op 8 november 2015 werd hij door Rüttens collega's gealarmeerd. Hij ging naar haar appartement en kon via de openstaande balkondeur zo naar binnen. Dat meldt De Limburger.

Levenloos
Toen Meijs aankwam bij het appartement aan de Ursulinenhof, zag hij dat de lamellen en voordeur dicht waren, maar de voordeur was niet vergrendeld. Toen hij buiten de deur controleerde, ging deze gewoon open. Eenmaal binnen zag hij dat de tv nog aanstond en lag er wat troep op de bank en vloer. Hij liep richting de keuken en trof de 62-jarige vrouw levenloos aan bij het aanrecht.

Lees ook: Doodsoorzaak Marleen Rütten opnieuw onderzocht

Nekklem
Hoofdverdachte vanaf het eerste moment is haar voormalige echtgenoot Guus J. De twee lagen in een scheiding. Als de scheiding rond was, zou J. zijn huis niet meer kunnen behouden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft J. Marleen Rütten op 7 november om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA zat op haar kleding en onder haar nagels. Ook zou hij op internet naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep' hebben gezocht.

Lees ook: Advocaat van verdachte moordzaak Kerkrade: 'geen bewijs'

Naast de getuigenissen, kwam vrijdag naar voren dat J. op de avond van de moord tussen 19:00 uur en 20:00 uur nog bij zijn voormalige partner langs is geweest. Hij ontkent ook maar iets te maken te hebben met de dood van zijn ex-partner.

Komende week gaat de rechter meer getuigen horen in deze zaak.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen