Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe details rondom moordzaak Marleen Rütten

Geplaatst opvrijdag 15 september 2017 - 19:50

Wijkagent Ton Meijs onthulde vrijdag voor de rechtbank in Maastricht nieuwe details rondom de moord op Marleen Rütten (62) uit Kerkrade.

Op 8 november 2015 werd hij door Rüttens collega's gealarmeerd. Hij ging naar haar appartement en kon via de openstaande balkondeur zo naar binnen. Dat meldt De Limburger.

Levenloos
Toen Meijs aankwam bij het appartement aan de Ursulinenhof, zag hij dat de lamellen en voordeur dicht waren, maar de voordeur was niet vergrendeld. Toen hij buiten de deur controleerde, ging deze gewoon open. Eenmaal binnen zag hij dat de tv nog aanstond en lag er wat troep op de bank en vloer. Hij liep richting de keuken en trof de 62-jarige vrouw levenloos aan bij het aanrecht.

Lees ook: Doodsoorzaak Marleen Rütten opnieuw onderzocht

Nekklem
Hoofdverdachte vanaf het eerste moment is haar voormalige echtgenoot Guus J. De twee lagen in een scheiding. Als de scheiding rond was, zou J. zijn huis niet meer kunnen behouden. Volgens het Openbaar Ministerie heeft J. Marleen Rütten op 7 november om het leven gebracht met een nekklem. Zijn DNA zat op haar kleding en onder haar nagels. Ook zou hij op internet naar termen als 'nekklem', 'overlijden tijdens scheiding' en 'dodelijke wurggreep' hebben gezocht.

Lees ook: Advocaat van verdachte moordzaak Kerkrade: 'geen bewijs'

Naast de getuigenissen, kwam vrijdag naar voren dat J. op de avond van de moord tussen 19:00 uur en 20:00 uur nog bij zijn voormalige partner langs is geweest. Hij ontkent ook maar iets te maken te hebben met de dood van zijn ex-partner.

Komende week gaat de rechter meer getuigen horen in deze zaak.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen