Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe coronaregels zetten streep door Gulden Humor

Geplaatst opzaterdag 13 november 2021 - 10:32

Door de nieuwe coronamaatregelen gaat het feest rond de uitreiking van de hoogste carnavalsonderscheiding van Nederland, de Orde van de Gulden Humor, niet door.

Dat heeft organisator carnavalsvereniging De Rogstaekers uit Weert, lid van de carnavalsbond Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV), zaterdag bekend gemaakt.

Coronaregels
Vrijdag 26 en zaterdag 27 november stonden met rood omcirkeld op de kalender, maar volgens de organisatie gooien de nieuwe coronaregels roet in het eten. Het feest in sporthal Boshoven is dus geschrapt.

'Voorzichtigheid nu'
De vereniging heeft begrip voor de ontstane situatie, al is het natuurlijk een grote teleurstelling voor alle betrokkenen. "Chapeau voor De Rogstaekers en alle 180 vrijwilligers die de afgelopen twee jaar met veel enthousiasme, inzet, lol en plezier de voorbereidingen hebben getroffen om een grandioze Gulden Humor op de planken te zetten. Maar voorzichtigheid nu, vergroot de kans dat het vanaf 27 februari drie dagen een groot vastelaovendfeest is!", reageert president Bart Maes van de SLV.

Lees ook: Uitreiking Gulden Humor in Weert wellicht ook in gevaar

Uitreiking Huub Stapel
De uitreiking van de Orde van de Gulden Humor is het jaarlijkse hoogtepunt van de bond waar de 17 oudste en traditionele stadscarnavalsverenigingen van de provincie bij zijn aangesloten. Het was de bedoeling dat de onderscheiding dit jaar werd uitgereikt aan de in Tegelen geboren acteur Huub Stapel.

Andere datums?
De komende dagen volgen er nog gesprekken met onder meer de gemeente Weert en de organisatie om te kijken of de Gulden Humor verplaatst kan worden. Mocht dat lukken dan blijven de gekochte kaarten geldig. Ook kunnen mensen hun geld terugkrijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen