Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nieuwe coronamaatregelen zijn enorme klap voor horeca'

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 21:24

De nieuwe maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus zijn een "enorme klap en tegenvaller" voor de horecasector.

Dat zegt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie. Zo moeten bijvoorbeeld horecagelegenheden om 22:00 uur de deuren sluiten.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Boosheid
"De horeca doet er alles aan om het virus onder controle te houden en de onderbouwing van deze nieuwe maatregelen ontbreekt gewoon. Ik merk ook dat bij veel ondernemers het onbegrip begint om te slaan in boosheid. Er zijn juist relatief weinig besmettingen in de horeca. Dit is gewoon symboolpolitiek. Ik denk dat het UWV het heel druk gaat krijgen met ontslagen horecawerknemers als de sector niet een veel ruimere financiële vergoeding gaat krijgen", aldus Beljaarts.

'Dubbel gevoel'
Ook Christiaan van Hoeve, bedrijfsleider van café Falstaff in Maastricht, vindt het een lastige situatie. "Het voelt als een straf waar wij mee kampen. Ik vind het best wel moeilijk."

Terwijl Evelyne Holten van SOFA Maastricht dat niet zo ziet. "Ik vind het eerder dubbel. Aan de ene kant hebben wij er alles aan gedaan om op veiligheid in te zetten en het zo goed mogelijk te doen om maatregelen te voorkomen. Maar de gezondheid staat voorop", zegt ze in L1Vandaag.

Maskers
Wel heeft de intelligente lockdown haar tot nadenken gezet. "Ik wilde er toch iets positiefs uithalen, dus bedacht spatmaskers te ontwikkelen voor mijn personeel. Wij zien zo'n 100 tot 200 gasten per dag en soms kun je die afstand niet houden. Ik denk dat het belangrijk is om je medewerkers en je gasten te beschermen tegen het virus. Vandaar dat we ingezet hebben op die veiligheid."

Lees ook: LWV zag dringende oproep om thuis te werken niet aankomen

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen