Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe corona-teststraat in Venlo

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 17:16

Om vanaf 1 juni meer mensen te kunnen testen op het coronavirus, opent de GGD Limburg-Noord een nieuwe testlocatie aan de Nijmeegseweg.

Op die plek kunnen dagelijks 720 tests worden afgenomen.

Mobiel
Ook kijkt de GGD samen met AmbulanceZorg Limburg-Noord of er een mobiele test-unit nodig is, om op een locatie in de regio snel meerdere inwoners te testen.

Reserve
De nieuwe teststraat vervangt de huidige locatie in Blerick. De GGD houdt die wel achter de hand, als later in het jaar de capaciteit wordt uitgebreid. De overheid wil dat er komende maand in heel Nederland dagelijks 24.000 mensen per dag worden getest. Dat moet oplopen tot 70.000 in december. De GGD Zuid-Limburg heeft haar teststraat bij het Van der Valk-hotel in Urmond. Daar is capaciteit voor 1700 tests per dag.

Lees ook: GGD volop bezig met uitbreiden testcapaciteit

Positief
De coronatests worden afgenomen na een telefonische afspraak. De uitslag volgt na 48 uur. Mensen die positief testen op het virus gaan in isolatie, hun huisgenoten krijgen het dringend advies in thuisquarantaine te gaan. Ook komt er dan een bron- en contactonderzoek, om na te gaan hoe diegene corona heeft opgelopen en of de besmette persoon het virus ook verder heeft verspreid.

Bellen
Dat contactonderzoek wordt uitgevoerd door een ploeg van 35 mensen van touringcarbedrijf Munckhof uit Horst, die ervaren zijn in het plegen van telefoontjes. Ook zij krijgen versterking zodra het aantal tests wordt uitgebreid.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen