Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe coalitie in Roermond gaat verder zonder VVD

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 18:47

De coalitie in de Roermondse gemeenteraad gaat verder zonder de VVD.

Dat blijkt uit een rapportage van informateur Marianne Smitsmans, nu wethouder voor GroenLinks, de grootste partij binnen de coalitie.

Overtuiging
De andere coalitiepartijen betwijfelen of de VVD vol overtuiging kiest voor deelname aan het samenwerkingsverband, aldus de informateur in haar rapportage.

De VVD zat vier jaar samen met GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en Democraten Swalmen in een coalitie. De PvdA keert niet terug in de raad.

Lees ook: Van Rey buitenspel in Roermond, huidige coalitie wil verder

Van Rey
De VVD sprak zich de afgelopen maanden tot ongenoegen van andere coalitiegenoten uit voor samenwerking met de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van de om corruptie veroordeelde Jos van Rey.

De vier overblijvende coalitiepartijen hebben 17 van de 31 zetels in de raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen