Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe coalitie in Roermond gaat verder zonder VVD

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 18:47

De coalitie in de Roermondse gemeenteraad gaat verder zonder de VVD.

Dat blijkt uit een rapportage van informateur Marianne Smitsmans, nu wethouder voor GroenLinks, de grootste partij binnen de coalitie.

Overtuiging
De andere coalitiepartijen betwijfelen of de VVD vol overtuiging kiest voor deelname aan het samenwerkingsverband, aldus de informateur in haar rapportage.

De VVD zat vier jaar samen met GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en Democraten Swalmen in een coalitie. De PvdA keert niet terug in de raad.

Lees ook: Van Rey buitenspel in Roermond, huidige coalitie wil verder

Van Rey
De VVD sprak zich de afgelopen maanden tot ongenoegen van andere coalitiegenoten uit voor samenwerking met de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van de om corruptie veroordeelde Jos van Rey.

De vier overblijvende coalitiepartijen hebben 17 van de 31 zetels in de raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen